Pitkä perjantai

Sanotaan, että luojan kosketuksessa lepäävän ihmisen kuolinhetki jättää jäljen aikaan. Että vuosittain tuon henkilön energia on tavoitettavissa samaan aikaan.

Olen tutustunut asiaan, koska sain vinkin pysähtyä sen äärelle kokeilemaan miten tällainen hetki voisi tukea tiellä kulkemistani.  Edellinen samasta lähteestä saamani vinkki johdatti minut kulkemaan pyhimysten hautapaikoille. Löysin niiltä ”paksun” läsnäolon, jonka kanssa vuorovaikuttaa. Miksipä en hyödyntäisi myös hetkiä, joiden tiedetään olevan merkityksellisiä.

Pitkä perantai on merkittävän henkilön kuolinpäivä. Mitä Jeesus meille merkitseekin, tänään on hyvä päivä hiljentyä kontaktiin läsnäolon kanssa.

Kenties kysyä itseltä hyviä kysymyksiä.

Minä kysyn tänään itseltäni; missä tieni kulkee juuri nyt? Mitä sille kuuluu ja mitä sellaista kannan mukanani, joka ei kuulu tielleni? Mitä valitsen luoda tielleni?

Totuus, kuinka paljon tilaa se saa elämästäni? Missä jokin muu kuin totuus on isoimmassa roolissa? Minne en uskalla päästää totuutta elämässäni ja itsessäni?  Millainen toiminta tukisi totuudellisuutta elämässäni?

Elämä. Mitä tarkottaa rakastaa sinua enemmän, iloita kanssasi ja antaa ilosi kuljettaa yhä useammin?

Kiitän sinua Jeesus työstäsi ja esimerkistäsi. Kiitän kaikkia, jotka ovat olleet ja yhä ovat mukana talkoissa.

Kiitos elämä armostasi luoda ja opastaa meitä luotuja kotiimme.  Valitsen muistaa sinut tänään. Toivon sun siunausta jokaiselle talkoolaiselle ja heidän lähimmäisilleen.

IMG_5985.JPG

Kuva on otettu Jerusalemista. Kiveltä, jolle Jeesus laskettiin kuolemansa jälkeen.

Jeesuksen haudan äärelle sytytettyjä kynttilöitä 

Jeesuksen haudan äärelle sytytettyjä kynttilöitä 

Aaro Löf