Tahto & itsevarmuus -retriitti 6.3 - 10.3.2019

DSC_0070.JPG
 
 

Tahto ja itsevarmuus -retriitti 6.3-10.3.2019

Yksi läsnäolon vaikutuksista ja muodoista meissä on kokonaisuus, jota voi kuvailla tahtona, sisäisenä tukena, sitoutuneisuutena sekä rentona itsevarmuutena.

Tahto läsnäolon ilmentymänä tarkoittaa sitä, että koemme tahtovamme tämän hetken. Sisäisenä tukena sitä, että koemme itsessämme tuen olla läsnä tässä ja nyt, se ihminen, joka olemme juuri nyt. Läsnäolosta kumpuava sitoutuneisuus on sitoumusta sitä kohtaan, mikä on totta ja mihin olemme menossa tunteaksemme itsemme. Rentona itsevarmuutena kykyä olla rennosti se kuka olemme.

Kun meillä ei ole kosketusta läsnäoloon, tahdomme jotain muuta kuin se mitä on tässä emmekä ole kykeneviä olemaan kuin kallio. Sisäisen tuen puute saa aikaa heiveröisyyttä elämän edessä ja kompensoimme sitä yrittämällä puristaa tai luovuttamalla. Sitoutuminen ilman sen läsnäolosta kumpuavaa muotoa näkyy jäykkyytenä ja pakottamisena. Ilman rentoa itsevarmuutta koemme olevamme epävarmoja tai jännitämme itsemme kokeaksemme olevamme varmoja. Tällainen varmuus sulkee jotain pois itsestämme ja johtaa aina huonoihin tuloksiin.

Läsnäolo tässä muodossa on ihmisyyden ja todellisen elämän peruskallio. Kallio, joka mahdollistaa sen, että tiedämme mihin olemme menossa ja kuka olemme. Se tuo varmuuden siitä, että pystymme pitkiin matkoihin niiden asioiden vuoksi, jotka ovat meille tärkeitä. Että kykenemme kohtaamaan elämämme läsnäolevasti ja rennosti siitä nauttien, kaikissa sen muodoissaan. Etsitpä onnea, menestystä, terveyttä, ratkaisuja tai henkistä syvyyttä, rakennat sitä parhaiten tälle kalliolle.

Retriitti järjestetään Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Retriitti alkaa 6.3.3019 kello 10.00 ja päättyy 10.3 kello 17.00. Hinta (sis. majoituksen ja ruoat) 590€.