Tahto ja itsevarmuus -retriitti 6.3 - 10.3.2019

DSC_0071.JPG
 

Yksi läsnäolon ilmenemismuodoista meissä on se mitä voi kuvailla sanoilla tahto, sisäinen tuki, sitoutuneisuus ja rento itsevarmuus.

Sen vaikutus meihin on se, että me koemme haluavamme sen mitä on tässä hetkessä. Koemme sisällämme tuen olla se kuka juuri nyt olemme ja selviytyvämme elämän meille antamista haasteista. Läsnäolosta kumpuava sitoutuneisuus on sitoumusta sitä kohtaan mikä on totta ja mihin olemme menossa tunteaksemme itsemme ja toteutuaksemme. Tuki saa meidät rentoutumaan ja koemme aidolla tavalla olevamme itsevarmoja.

Ilman läsnäolon vaikutusta tahtomme ilmenee siten, että tahdomme jonnekin muualla tai jotain muuta kuin mitä koemme. Vailla sen tuomaa tukea koemme heiveröisyyttä elämän edessä, emmekä uskalla olla se kuka olemme. Sitoutuneisuutemme on puristavaa ja jäykkää, emmekä tiedä mihin sitoutua koska emme ole kosketuksissa itsemme kanssa. Itsevarmuutemme on joko epävarmuutta tai pyrimme kokemaan varmuutta sulkemalla epävarmuuden pois ja jännittämällä itseämme. Moni tietää kuinka väsyttävää tämä on.

Läsnäolo tässä muodossa on ihmisyyden ja todellisen elämän peruskallio. Kallio, joka mahdollistaa sen, että tiedämme mihin olemme menossa ja kuka olemme. Se tuo varmuuden siitä, että pystymme pitkiin matkoihin niiden asioiden vuoksi, jotka ovat meille tärkeitä. Että kykenemme kohtaamaan elämämme läsnäolevasti ja rennosti siitä nauttien, kaikissa sen muodoissaan. Etsitpä onnea, menestystä, terveyttä, ratkaisuja tai henkistä syvyyttä, rakennat sitä parhaiten tälle kalliolle.

Retriitti järjestetään Stockforsin Patruunantalossa, osoitteessa Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä. Retriitti alkaa 6.3.3019 kello 10.00 ja päättyy 10.3 kello 17.00. Hinta (sis. majoituksen ja ruoat) 590€.

Alta näet omin silmin miltä retriitillä näyttää.